Program


Prométheusz'22
4

Prométheusz'22

Az előadás ironikus és józan megközelítésből próbálja vizsgálni Prométheusz kortárs világunkban oly aktuálisnak ható mítoszát.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 20. kedd, 19:00

 

A Prométheusz‘22 egy elmélkedés az értelmiségi helyzetéről a 21. században. A digitalizált és erőteljes manipulációs hatásnak kitett sajtóhálózatban és közösségi médiában az igazság túlontúl relativizálódott, és a tényellenőrzésre is hamar rásütik az álhír bélyegét. Egy szélsőségesen ideologizált és megosztott világban, ahol a párbeszéd már-már lehetetlenné vált, a viták extrém érzelmi megnyilvánulásokká silányulnak, a gyakran szélsőséges politikai eszméket valló kormányok szította gyűlöletbeszéd pedig a mindennapok részévé vált. Ilyen körülmények között az értelmiségiek – tudósok, orvosok, művészek – szerepe nehezebbé, ám egyszersmind felelősségteljesebbé is válik; az ő osztályrészük a világ objektív szemlélete és a megszerzett tudás megosztása az emberekkel, akár az üldöztetés árán is, amint az Prométheusszal is történt a mitológiai időkben.

 Az előadás ironikus és józan megközelítésből próbálja vizsgálni Prométheusz kortárs világunkban oly aktuálisnak ható mítoszát.

Szereplők:

Főszínész IGOR SAMOBOR

Zeusz, rendező VIOLA GÁBOR

Héra, segédrendező CĂTĂLINA MIHAI

Lukács, fővilágosító DIMÉNY ÁRON

Leláncolt Prométheusz

Prométheusz IGOR SAMOBOR

Krátosz KISS TAMÁS / FLORIN AIOANE / DOMEN NOVAK

Bia (Erőszak) PETHŐ ANIKÓ

Héphaisztos DIMÉNY ÁRON

Ió ECATERINA LUPU / EVA JESENOVEC / ROMÁN ESZTER

Hermész MIRELA PANĂ

Ókeanosz BOGDÁN ZSOLT

 Kar

Főriporter DANA DUMITRESCU

Influenszer VINDIS ANDREA

Rádióriporter ECATERINA LUPU / EVA JESENOVEC / ROMÁN ESZTER

Operatőr DOMEN NOVAK / FLORIN AIOANE / KISS TAMÁS

Szakértő FLORIN AIOANE / DOMEN NOVAK / KISS TAMÁS

Noteszes KÁNTOR MELINDA

 

Rendező: Tompa Gábor

Dramaturg: Káli Ágnes

Díszlet és jelmeztervező:Carmencita Brojboiu

Koreográfus: Sinkó Ferenc

Zeneszerző: Vasile Sirli

 

Ajánlatunk


Minden normális, modern férfinak három menyasszony az ideális, csak légiutas-kísérők legyenek, és menetrend szerint elkerüljék egymást.

A vendégek: befutott, sármos, negyvenes férfiak. A házigazda: Lady Rosemary, akibe egyetemistaként reménytelenül szerelmesek voltak. De feltámad a remény most, a legszebb férfikorban. Húsz éve várt egyéjszakás kaland az oxfordi kollégisták találkozóján. Hét férfi és egy nő – mindenki egyért, egy mindenki ellen.

A hányattatott sorsú román drámaíró, Ion Luca Caragiale a nagyvárosi kisemberről írt megcsalós, félreértős, egymást körbehajszolós vígjátékot, ami Hamvai Kornél 2023-as bemutatóra készülő új fordításában és átdolgozásában még pontosabban és igazabban mutat rá a szerelem, a hiúság és a szerelemféltés miatti gyarlóságainkra.

Ajánló


A bohózat: a tragédia fonákja. Arról mesél, könnyekig nevettetően, amilyennek látszik az ember, és amilyennek látszani szeretne. Szerencsére ezek nem…

Virtuóz vígjáték a Woody Allen ősatyjaként is számontartott Groucho Marx életéről. Zseniális humorú monológok és rövid szkeccsjelenetek váltják egymást, amikből…

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!