Program


Pöttyös Panni az iskolában
3

Pöttyös Panni az iskolában

A művészettörténetet, pszichológiát és filozófiát végzett Szepes Mária [1908–2007] életművében ezoterikus regényeket, tudományos-fantasztikus könyveket, verseket, filozófiai munkákat egyaránt találunk, legnépszerűbb alkotása vagy inkább teremtménye azonban Pöttyös Panni, akinek történetein generációk nőttek fel 1953 óta.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 26. vasárnap, 11:00

Szepes-Németh: Pöttyös Panni az iskolában
A Thália Színház saját előadása.
Szepes Mária Pöttyös Panni-sorozata nyomán írta: Németh Ákos
55 perc, szünet nélkül

A sorozat rendkívüli érzékenységgel ragadja meg az óvodás és kisiskolás korú gyerekek lelkivilágát.

Az iskolakezdésről, az első osztályban átélt élményekről és küzdelmekről Németh Ákos drámaíró írt színpadi változatot a Thália Színház és az Őszi Fesztivál közös produkciója számára. A rendező a táncos-koreográfusként világhírű Bozsik Yvette, aki 2003 óta készít gyermekelőadásokat a legkülönbözőbb korosztályok számára. A Kolibri Színházzal közösen Magyarországon elsőként hozott létre csecsemőszínházi produkciót „Négy évszak” címmel 2006-ban, a Nemzeti Táncszínházban mutatta be a „Létramesék” című előadást, a Művészetek Palotájában pedig a „Varázsfuvola” gyermekverzióját készítette el „Varázscirkusz” címmel. Stravinsky „Petruska” és „Pulcinella” című táncműveinek előadása Üveghegy-díjat nyert a Kaposvári Gyermekszínházi Biennálén.

Szereplők:
Pöttyös Panni: Mórocz Adrienn / Banovits Vivianne
Imama: Horváth Zsuzsa
Kockás Peti: Kovács Lehel / Krisztik Csaba
Boros Jutka: Góbi Rita 
Bácskai Csibi: Vislóczky Szabolcs
Berkes Teri: Hasznos Dóra
Horváth Eszti: Jambrovics Viktória
Tanító bácsi: Vida Péter
Rónai Tamás: Vati Tamás
Tornatanár: Gombai Szabolcs
koreográfus asszisztens: Gombai Szabolcs
jelmez: Berzsenyi Krisztina
díszlet: Vati Tamás
fény: Pető József
rendezőasszisztens: Kis-Kádi Judit
rendező-koreográfus: Bozsik Yvette

Ajánlatunk


A hányattatott sorsú román drámaíró, Ion Luca Caragiale a nagyvárosi kisemberről írt megcsalós, félreértős, egymást körbehajszolós vígjátékot, ami Hamvai Kornél 2023-as bemutatóra készülő új fordításában és átdolgozásában még pontosabban és igazabban mutat rá a szerelem, a hiúság és a szerelemféltés miatti gyarlóságainkra.

Az ír kisváros temetőjében véges a sírhelyek száma, ezért évről évre helyet kell csinálni a frissen elhunytaknak. Mick Dowd feladata, hogy ezt elvégezze; s mindez nem is jelent neki gondot, amíg nem válik személyesen érintetté az ügyben. Barátai és ellenségei egyaránt mellette vannak ebben a nehéz időszakban; a baj csak az, hogy nem tudni, ki melyik szerepet tölti be a férfi életében…

A vendégek: befutott, sármos, negyvenes férfiak. A házigazda: Lady Rosemary, akibe egyetemistaként reménytelenül szerelmesek voltak. De feltámad a remény most, a legszebb férfikorban. Húsz éve várt egyéjszakás kaland az oxfordi kollégisták találkozóján. Hét férfi és egy nő – mindenki egyért, egy mindenki ellen.

Ajánló


Virtuóz vígjáték a Woody Allen ősatyjaként is számontartott Groucho Marx életéről. Zseniális humorú monológok és rövid szkeccsjelenetek váltják egymást, amikből…

Egy házaspár, két színész, öt rendező, öt jelenet és öt divattervező egy fergeteges angol öt jelenetes komédiában!

Minden normális, modern férfinak három menyasszony az ideális, csak légiutas-kísérők legyenek, és menetrend szerint elkerüljék egymást.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!