Program


Jóéjt szomszéd!

Jóéjt szomszéd!

„Ilyen mulatságos és megrendítő, csodálatos és furcsa darab ritkán bukkan fel a Broadway-en – ha egyáltalán felbukkan… Eno talán generációjának legegyedibb képviselője. Hangütése emberséges, intelligens, derűs és humorral teli.” (New York Times)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 11. szerda, 19:30

Will Eno: Jóéjt, szomszéd!
A Nézőművészeti Kft. és az Ördögkatlan közös produkciója


Kisemberek kisvárosban kis álmokkal és szorongásokkal, kis örömökkel és fájdalmakkal. Will Eno a hiperközelit és a kozmosz végtelenébe táguló nagytotált montírozza össze, s ebből a látószögből nyilvánvaló, hogy minden egyes emberi élet porszemnyi semmi, ugyanakkor a „kisember” sztereotíp közhelyeiről kiderül, hogy azok nem jelentéktelenebbek, mint bármely „nagyember” mindennapos problémái: mi is a szeretet és annak hiánya, mi is a kommunikáció és annak hiánya, mit kezdjünk a halállal, ami folyamatosan árnyékot vet az életünkre, és mit kezdjünk az élettel, amit a közelítő halál szorításában kaptunk a sorstól egy röpke pillanatra?
Egy átlagos kisváros átlagos házaspárját (Bob és Jennifer) meglátogatja egy a szomszédba beköltöző átlagos házaspár (John és Pony). Bemutatkoznak:
- Jones.
- Jones.
- Jones.
- Jones.
Látjuk a beköltözés és egymás megismerésének lépéseit, kacagunk a suta félreértéseken, az élni akarás esetlen próbálkozásain, hallgatjuk a bukdácsoló beszélgetéseket. Minden ismerős. Mindenki Jones.
Will Eno létezésünk szakadékába pillant bele – és teszi ezt fergeteges humorral, költészettel és a tragikum mindenkire leselkedő végzetével. Átlagos hősei esendőek és ügyefogyottak, szánalmasak és mulatságosak, de amikor nevetséges és pitiáner problémáikat felülről kimosolyognánk, a szereplőkben önmagunkra ismerünk.
„Jóéjt, szomszéd!” – mondjuk a másiknak, kinek tekintetében magunkat látjuk. A végtelen tér egy szegletében, a végtelen idő töredékmásodpercében felismerjük a közös vízjelet: pont itt, pont most élünk. Felnézünk az éjszakai égboltra, valamelyik csillagon talán Csehov üldögél, és csendesen mosolyog.

„Ilyen mulatságos és megrendítő, csodálatos és furcsa darab ritkán bukkan fel a Broadway-en – ha egyáltalán felbukkan… Eno talán generációjának legegyedibb képviselője. Hangütése emberséges, intelligens, derűs és humorral teli.” (New York Times)

„Eno párbeszédei a sűrítés csodái: a triviális csevegés és az egyetemes mélység
elegánsan ötvöződnek bennük.” (Time Out New York)


Szereplők:
Bob Jones: Scherer Péter
Jennifer Jones: Varga Anikó
John Jones: Katona László
Pony Jones: Parti Nóra

Fordította: Upor László
Díszlettervező: Cziegler Balázs
Jelmeztervező: Pirityi Emese
Dramaturg: Kiss Mónika
Rendezőasszisztens: Fábián Ilona
Világítástervező: Mervel Miklós
Rendező: Bérczes László

Ajánlatunk


A hányattatott sorsú román drámaíró, Ion Luca Caragiale a nagyvárosi kisemberről írt megcsalós, félreértős, egymást körbehajszolós vígjátékot, ami Hamvai Kornél 2023-as bemutatóra készülő új fordításában és átdolgozásában még pontosabban és igazabban mutat rá a szerelem, a hiúság és a szerelemféltés miatti gyarlóságainkra.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Ajánló


Minden normális, modern férfinak három menyasszony az ideális, csak légiutas-kísérők legyenek, és menetrend szerint elkerüljék egymást.

Író: PETR ZELENKA Amikor a rutinos-cinikus PR-guru megtudja, hogy David Beckham állítólag lefeküdt az egyik asszisztensével, bevet mindent, amit húszéves…

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!