Program


HTMSZSZ'18 Augusztus (Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem)

HTMSZSZ'18 Augusztus (Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem)

Bruno Schulz novellái alapján
Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem
nonverbális előadás, 50 perc szünet nélkül

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 20. péntek, 17:00

Bruno Schulz, a tarka fantazmagóriák, mesék és szenzációk mestere értéktelen kacatokból építkezik, melyek kulisszái között az életünk folyik, és ahol az egyedüli lényeget a maszkok és a formák állandó váltogatása adja. Bár Schulz a német expresszionisták, Musil és Kafka szellemi társa, az egyetemes méretűre dimenzionált rettegés helyett ő inkább saját gyerekkorából épít házat magának. A Fahajas Boltok mágikus-realista szerzője a Monarchia végnapjait írja meg: egy galíciai kisvárosban Józef, a gyermek szemével láttatja a régi világ letűnését, apja, Jakub a szolid kereskedő és fi lozófus-mágus alakján keresztül. A gyermekkor „lenne annak a ‘zseniális korszaknak’, a ‘messiási kornak’ a megvalósulása, melyet annyiszor ígértek nekünk az összes mitológiák.” – írja. A mindent elözönlő káosz agresszivitásával szemben Józef úgy védekezik, hogy beengedi azt házának falai közé, és helyet keres neki a lét tereiben: „Mekkora naivitás azt gondolni, hogy az élet ezernyi apróságáért küzdve alakíthatjuk sorsunkat! Már csak arra vágyom, hogy elaltassam a sors éberségét, és minden feltűnést kerülve, észrevétlenül jószerencsém oldalához simulva láthatatlanná váljak...”

Balázs Zoltán, a Maladype Színház művészeti vezetője rendszeresen visszatérő vendége a romániai színházi életnek. Munkáját 2017-ben a legjobb rendezőnek járó díjjal jutalmazták az ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztiválon.

Szereplők:

Dőry Brigitta
Erőss Brigitta
Fekete Róbert 
Jáger Simon 
Lukács Ivett Andrea
Mesés Gáspár
Szabó J. Viktor
Szilágyi Míra
Zsenák Lilla

Osztályvezető tanár: B. Fülöp Erzsébet
Rendezőasszisztens: Zoltán Ildikó, rendező szak III. év
Dramaturgasszisztens: Zárug Bernadett, teatrológia II. év 
Produkciós munkatárs: Juraszek Zsuzsa, teatrológia I. év

Rendező: Balázs Zoltán

Ajánlatunk


Mai történet, mai színház, mai nyelv – Csehov kasszikusa észbontó szereposztásban a Télikert színpadán.

A vendégek: befutott, sármos, negyvenes férfiak. A házigazda: Lady Rosemary, akibe egyetemistaként reménytelenül szerelmesek voltak. De feltámad a remény most, a legszebb férfikorban. Húsz éve várt egyéjszakás kaland az oxfordi kollégisták találkozóján. Hét férfi és egy nő – mindenki egyért, egy mindenki ellen.

Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös, azonban rá kell jönnie, hogy személyazonosságát nehezebb bizonyítani, mint hitte. Mert egyre több „Billy” érkezik a hirdetésre…

Ajánló


Egy házaspár, két színész, öt rendező, öt jelenet és öt divattervező egy fergeteges angol öt jelenetes komédiában!

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús.…

egyfelvonásos kortárs komédia

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!