Program


A főnök meg én meg a főnök
4

A főnök meg én meg a főnök

Szerelem, félreértés, átverés és happy end – minden, ami egy jó vígjátékhoz kell!
A főnök meg én meg a főnök címmel Sebestyén Aba rendezésében mutatja be április 29-én a Thália Színház a Két úr szolgája című komédia Hamvai Kornél-féle átiratát.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 25. szombat, 19:00

Carlo Goldoni 1746-ban írta meg a Két úr szolgája című művét, amellyel egy új műfajt teremtett, a polgári vígjáték műfaját. Hamvai Kornél átdolgozásában a fő cselekmény megmaradt, de a történet a mába helyeződik.

A darabban minden megvan, ami egy jó vígjátékhoz szükséges: szerelem, félreértés, átverés, gyilkosság és öngyilkossági kísérlet, zsarolás, szakítás, hazugság, kibékülés és végül – hogy mindenki boldogan menjen haza – megvan a happy end is” – fogalmazott Sebestyén Aba, a darab rendezője.

Az ízig-vérig olasz történetben Truffaldinót, aki éppen pizzafutárnak csapott fel, az első kiszállítás a tarantói maffia rettegett főnöknőjéhez viszi – és a kapuban karambolozik a közeli város maffiájának rettegett és halottnak hitt főnökével, Federigo Rasponival. Itt végződhetne a
történet. De van tovább, mert ez Olaszország. Eljegyzések, álruhák, félresiklott leszámolások, a szálloda szomszéd szobáiban lakó, egymást nem találó szerelmesek… És Truffaldino eszeveszetten rohan fel-alá, hogy hirtelen támadt két főnöke összes kívánságát teljesítse.
Amitől mindenki csak egyre nagyobb bajba kerül…

Leona Bisognosit – a helyi maffia fejét, aki éppen lányát, Claricét próbálja férjhez adni – Molnár Piroska alakítja. Elmondása szerint az eredeti darabban ez a szerep férfire lett megírva, és ő szerette volna a figura férfias vonásait megtartani a mai, modern „keresztanyában”, Leonában. Hogy mi a szerethető ebben a karakterben? A művésznő szerint semmi! Mert nagy baj lenne, ha egy ilyen figura szerethető lenne... „Az olaszok számára köztudott, hogy a család a legfontosabb. Ebben a klasszikus vígjátékban két maffia klán próbál egyesülni, ám ez valamin mindig megbukik. Szóval konfliktusok és izgalom lesz benne bőven!” – teszi hozzá.

A Ponyvaregénybe oltott commedia dell’arte, a Keresztapával keresztezett mágikus realizmus, Goldoni klasszikus vígjátéka, a Két úr szolgája mai olasz környezetben, őrült és kacagtató színpadi mesében… Ahol a mesélőre is lőnek.

Ajánlatunk


Mai történet, mai színház, mai nyelv – Csehov kasszikusa észbontó szereposztásban a Télikert színpadán.

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Virtuóz vígjáték a Woody Allen ősatyjaként is számontartott Groucho Marx életéről. Zseniális humorú monológok és rövid szkeccsjelenetek váltják egymást, amikből kiderül, hogy lett egy New York-i csóró kiskölyökből a humoripar és showbiznisz fenoménja. Stand up, varieté, kabaré és egy út a világsikerig – nőkkel, aranyköpésekkel, Hollywood és a csillogás sötét oldalával.

Ajánló


egyfelvonásos kortárs komédia

Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös,…

A hányattatott sorsú román drámaíró, Ion Luca Caragiale a nagyvárosi kisemberről írt megcsalós, félreértős, egymást körbehajszolós vígjátékot, ami Hamvai Kornél…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!